Снимка 24rodopi.comДеца и дрога, еквивалент за правене на хиляди евро в

...
Снимка 24rodopi.comДеца и дрога, еквивалент за правене на хиляди евро в
Коментари Харесай

Удар! Гурбетчии от Родопите вадят по 60-70 хиляди евро за няколко месеца в Холандия

Снимка 24rodopi.com

Деца и дрога, еквивалент за правене на хиляди евро в Холандия. По 350 лв. на дете прибират нашенци месечно, до момента в който тарикати от Източните Родопи вадят по към 60-70 000 евро от канабис в Кралството единствено в границите на няколко месеца. Това разкриват пред 24rodopi.com родни гурбетчии, живеещи в „ ниската земя ”.

Родопчани наемали къщи и ги превръщали в оранжерии за марихуана. Пригаждали пространствата със специфични лампи за бърз напредък, употребявали и торове, само че макар, че дрогата е легализирана в Холандия, по този метод те престъпвали закона поради строго регламентираното произвеждане на канабиса в Кралството.

„ В рамките на два-три месеца съумяват да отгледат реколтата и я продават топтан на свързани с бизнеса. Вадят се по към 60-70 000 евро. След това напущат жилището и си наемат друго. Страх ги е да не ги спипа полицията тъй като влизат в пандиза. Още повече ги е шубе обаче от албанците и мароканците, които са взели този бизнес в своите ръце. Тогава към този момент могат и в никакъв случай да не се приберат в България ”, описват за 24rodopi нашенци, живеещи в Холандия. По думите им, огромна част от тружениците по „ ръба на бръснача ” имат опит с дрогата вкъщи. Някои от тях даже са с присъди за владеене и разпространяване на опиати в Родопите.

Нашенци даже наемали „ чиновници ” от Източна Европа. „ Фермерите ” получавали по към 20-30 евро на час. Цената на марихуаната пък вървяла по отношение на качеството. По легални цени била сред 2 и 25 евро за грам.

В същото време холандски градове са цялостни с мургави нашенци, които се възползват от обществената система в страната. 350 евро заплаща страната на дете месечно, описват нашенци.

„ Жените са на работа в бахчетата (оранжерии б.р.), мъжете хващат по някоя краткотрайна работа, само че цялото семейство, дружно с децата, е тук. Над 1700 евро на месец чист приход от пет деца. Цели квартали са единствено с нашенци. По квартални улици в Хага се чува единствено българска тирада. Пълно е с мъже, изключително заран. Мислят се способи за правене на пари, работодатели отиват от там да си наемат краткотрайно служащи. Най-ниското възнаграждение в страната е 10 евро на час. В оранжерии на кюрди обаче се заплаща по 8 евро ”, разкриват родопски гурбетчии.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР